Optimus
development
Tvrtka digitalnih rješenja
0   /   100
Redizajn web shopa

Web shop Lako.hr

Nastavite na sadržaj
Zahtjevane usluge
- Redizajn web shopa
- Pojednostavljenje procesa naručivanja
- Montaža početnog pozadinskog videa
- Prebacivanje web shopa na novi hosting
Cilj projekta
- Povećanje broja prodanih proizvoda
- Dizajniranje modernog i lijepog izgleda
- Popraviti greške koje ruše web shop
Link na stranicu
Stari dizajn web shopa

I.

Istraživanje

Krenuli smo sa istraživanjem problema web shopa te razloge njegovog rušenja prilikom posjećivanja. Dodali smo sustave za analitiku (Praćenje broja posjetitelja) i shvatili da korišteni hosting ne može pružiti količinu podataka potrebnu za količinu posjetitelja web shopa. U slijedećem koraku istraživanja, saznali smo načine razmišljanja i želje kupaca Lako.hr kako bi osmislili dizajn i sadržaj koji će prikazati proizvode Lako.hr shopa kao najbolji izbor.

Redizajn web shopa

Fiksirani izbornik kategorija

II.

Proces

Projekt smo započeli stvaranjem sigurnosne kopije cijelog web shopa te prebacivanjem istog na brži i sigurniji hosting. Nakon stabilizacije rada web shopa, osmislili smo novi UI i UX dizajn. Novi dizajn je moderan i jednostavan za korištenje te pomaže kupcima donijeti odluku o kupovini proizvoda. Kako bi se logotip što bolje uklopio u dizajn, koristili smo sve njegove boje za interakciju. Završeni projekt je već nakon prvog mjeseca rada povećao prodaju i prihode Lako.hr tima za 52%.

Rješenje I: Jedan od najvećih problema Lako.hr tima bili su upiti kupaca o auto osiguranju koje nikada nisu imali u ponudi. Na početnoj stranici oštro su istaknuli kako istu uslugu ne pružaju, ali isti upiti i dalje su pristizali. Naša ideja da uklonimo kontakt podatke sa svih pod stranica, osim kontakt stranice, riješila je problem i totalno uklonila upite nevezane uz proizvode. Prije samih kontakt podataka dodali smo oku ugodnu i ljubaznu napomenu kako Lako.hr ne prodaje police osiguranja. 
Rješenje II: Zastarjeli i komplicirani dizajn web stranica / web shopova na prvi pogled često odbija kupce te ih tjera u potragu za drugim, jednostavnijim i ugodnijim shopom. Stoga smo Lako.hr dizajn osvježili modernim, oku ugodnim odlikama te pojednostavili navigaciju, pronalazak proizvoda i narudžbu.

III.

Zaključak

Mjesec dana rada web shopa s novim dizajnom, funkcijama i bez rušenja, povećalo je mjesečne prihode Lako.hr tima za 52%. Zadovoljni završenim projektom, poklonili su nam svoje povjerenje te odlučili koristiti i naše usluge redovitog održavanja.

Sljedeći projekt

Navores Camping

Nastavite dolje za sljedeći projekt