Stvari koje biste trebali znati prije pokretanja procesa izrade web stranice.

Acquiring Web Design Services - pokretanje izrade web stranice - Optimus Development

Podjeli objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

– Intro

Dakle, ne samo da vaša web stranica privlači nove posjetitelje, već ih motivirati da ostanu neko vrijeme. A to je ujedno i prilika da ih informirate i pretvorite u nove klijente ili pretplatnike. Saznajte sve potrebno za pokretanje izrade web stranice

– Brzina web stranice

I danas postoje web-lokacije kojima je potrebno od jedne minute za učitavanje – na internetu se to može nazivati kao cijela vječnost. Da bi se vaša web stranica brže učitavala, potrebno je manje grafičkog sadržaja, manje veličine grafičkog sadržaja i dodavanje više teksta. Ako je vašoj web stranici potrebno više od 10 sekundi za učitavanje, vjerojatno gubite čak 50% posjetitelja vaše web stranice. Mnogi pojedinci i dalje koriste spore veze poput 36,6 kbps ili 28,8 kbps, tako da je najbolje dizajnirati web stranicu da ju svi brzo mogu posjetiti. A ne samo posjetitelji s većim brzinama veze. Provjerite brzinu vaše web stranice na ovom linku.

– Protočnost web stranice Sve što je potrebno znati o protočnosti za pokretanje izrade web stranice

Sljedeća bitna stvar na koju treba paziti jest osigurati da vaša web stranica ima dobar protok linkova. Nemojte tjerati posjetitelje da se spuštaju na dno web stranice i vraćaju na prethodne linkove da bi pronašli pod-stranicu koju žele posjetiti. Statistike pokazuju da izgubimo oko pola stope uspjeha pretvorbe posjetitelja u klijenta, svaki put kada se posjetitelj izgubi na web stranici. Stoga sve pod-stranice vaše web stranice ne bi trebale zahtijevati više od pet klikova do informacije koju posjetitelj traži. Ne ulaze svi vaši posjetitelji na početnu stranicu kada otkriju vašu web stranicu. Stoga vaša web stranica mora osigurati da svaka pod-stranica ima naslov i link do najbitnijih pod-stranica vaše web stranice, tako da posjetitelji uvijek znaju gdje se nalaze.

Drugi način s kojim možete napraviti vašu web stranicu preglednijom jest korištenjem jednostavnih i razumljivih tekstova u linkovima. Kada biste htjeli kreirati stranicu narudžbi, “Rasprodaja” kao tekst linka nebi imao smisla. Već bi bio nejasan i zbunjujuć. Ključno je što više olakšati posjetiteljima otkrivanje pronalazak i dolazak do odgovarajuće informacije koju traži. Sadržaj je najvažniji dio vaše web stranice, stoga ga je ključno napraviti jednostavnim za čitanje. A ništa jednostavnije za čitanje od crnog teksta na bijeloj pozadini. Što je vaš sadržaj lakši za čitanje, to će biti učinkovitiji.

– Odabir boja i skočni prozori Bitne informacije o protočnosti za pokretanje izrade web stranice

U slučaju da koristite neprikladne boje koje čine vaš sadržaj teškim za čitanje, nekolicina zainteresiranih posjetitelja će se pomučiti da ga pročita. Ali ipak, vjerojatno neće izvršiti pretvorbu posjetitelja u novog klijenta. A ukoliko nitko ne čita vaš sadržaj, kako ćete ostvariti nove narudžbe ili rezervacije? Statistike pokazuju da kada se pojavi skočni prozor i upita posjetitelje da nešto naruče, čak i ako samo zatvore skočni prozor, biti će skloniji kupiti bilo što drugo. Najbolja praksa za skočne prozore jest pružiti posjetiteljima vaše web stranice nešto od velike vrijednosti. Nešto za što znate da je vrlo intrigantno i zanimljivo.

– Pitanja koja si trebate postaviti prije pokretanja procesa izrade web stranice

Zašto ste se odlučili na izradu web stranice? Želite li prodavati vaše proizvode i usluge na vašoj web stranici? Što očekujete od web stranice? Prije nego što pronađete tvrtku koja će raditi vašu web stranice, odlučite koja će biti njena svrha.

Pretplatite se na naš newsletter

Saznajte najnovije vijesti i uhvatite najbolje ponude

Saznajte Više

Želite poboljšati vaše poslovanje?

Kontaktirajte nas, tu smo za vas

Zapratite Nas

© 2020 Optimus Development – IT Rješenja