Categories
Savjeti, Povećanje zarade

Kao vlasniku / vlasnici tvrtke ili izvršnom direktoru, jedan od glavnih prioriteta vjerojatno je povećanje zarade vaše tvrtke. Budući da je povećanje zarade ključno za poslovni uspjeh, vašoj tvrtki možda će kroz vrijeme postati teško opstati na tržištu. Međutim, povećanje zarade može biti izazovan zadatak, osobito u današnjem poslovnom okruženju punom konkurencije.

Srećom, postoji nekoliko dokazanih strategija koje možete koristiti za povećanje rasta zarade u vašem poslovanju. Evo pet najučinkovitijih:

1. Povećajte cijene Vaših proizvoda ili usluga

Jedan od najjednostavnijih načina za povećanje zarade je podizanje cijena. Međutim, ova strategija nije tako jednostavna kao što zvuči. Kako bi povećanje cijena bilo učinkovito, morate istražiti i osigurati da su vaše cijene i dalje konkurentne i da će vaši kupci biti spremni platiti više za vaše proizvode ili usluge.


Razmislite o provođenju ankete među svojim kupcima kako biste procijenili njihovu spremnost da plate više za vaše proizvode ili usluge. Također možete usporediti svoje cijene s konkurentima da vidite njihove usporedbe.

2. Proširite ponudu novim proizvodima ili uslugama

Drugi način povećanja zarade je proširenje ponude proizvoda ili usluga. To može biti uvođenje potpuno novih proizvoda ili usluga u ponudu ili može biti razvoj novih verzija od vaših postojećih proizvoda ili usluga. Recimo vašu uslugu možete nadograditi dodatnim pod-uslugama, koje će povećati kvalitetu i dugovječnost obavljenog posla te ju nazvati novim paketom.


Kada proširujete ponudu proizvoda ili usluga, važno je provesti istraživanje tržišta, kako biste bili sigurni da postoji potražnja za novim proizvodima ili uslugama koje planirate uvesti.

Unaprijedite proces prodaje - Povećanje zarade - Izrada web stranica
Unaprijedite proces prodaje – Povećanje zarade

3. Unaprijedite proces prodaje

Još jedna ključna strategija za poticanje rasta zarade je poboljšanje vašeg prodajnog procesa. To može značiti ulaganje u prodajnu obuku za vaš tim ili može značiti implementaciju novih prodajnih alata ili tehnologija. Prodajne tehnologije mogu biti izrada web shopa ili izrada web stranice koja će olakšati potencijalnim kupcima narudžbu vaših proizvoda ili usluga.


Kako biste poboljšali svoj prodajni proces, možda biste također trebali razmisliti o angažiranju naše usluge prodajnog savjetovanja koja će vam pomoći identificirati područja za poboljšanje i pronaći najbolja rješenja. Kontaktirajte nas za više informacija.

4. Uložite više truda i resursa u marketing

Ulaganje više truda u marketing još je jedan način za povećanje zarade. To može značiti povećanje proračuna za oglašavanje ili može značiti ulaganje u nove marketinške alate ili tehnologije.

Postoje dvije vrste marketinga:

 • Inbound marketing
  • Pisanje objava na blogu
  • Snimanje video savjeta i uputstva
  • Pisanje knjige
  • Zakup reklama na Google tražilici za ključnu riječ vezanu uz vaše proizvode ili usluge
 • Outbound marketing
  • Cold email
  • Predstavljanje na događajima ili konferencijama
  • Zakup reklamnog panoa (billboard)
  • Zakup reklamnog prostora u novinama, na TV-u ili radiu


Kada povećavate ulog i trud u marketing, važno je postaviti jasne ciljeve te mjeriti rezultate kako biste mogli znati koje su marketinške strategije najučinkovitije i isplativije. Kontaktirajte nas ako vam je potrebna pomoć s izradom i provođenjem marketinških strategija.

5. Optimizirajte svoju strategiju određivanja cijena

Naposljetku, jedan od najučinkovitijih načina za povećanje zarade je optimiziranje vaše strategije određivanja cijena. To bi moglo biti uvođenje novih razina cijena (povoljno, standard, premium), vremenski ograničena ponuda popusta za proizvode i usluge ili promocija za poticanje veće prodaje.

Kada optimizirate strategiju određivanja cijena, važno je provesti istraživanje tržišta kako biste bili sigurni da su vaše cijene konkurentne i da će vaši kupci biti spremni platiti cijene koje naplaćujete.

Primjenom ovih pet strategija možete potaknuti rast prihoda u svom poslovanju i podići ga na višu razinu. Naravno, zapamtite da je rast prihoda stalan proces i da ćete morati kontinuirano pratiti svoje rezultate te ih po potrebi prilagođavati.

Ali strateškim pristupom i fokusiranjem na područja koja imaju najveći potencijal za povećanje zarade, možete osigurati svoje poslovanje za dugoročni uspjeh.

Zapratite nas na društvenim mrežama za najnovije savjete:

Facebook: https://www.facebook.com/theoptimusdevelopment
Instagram: https://www.instagram.com/theoptimusdevelopment/
TikTok: https://www.tiktok.com/@optimusdevelopment