Besplatan QR Code Generator Koji Traje Zauvijek.

Kako Koristiti
QR Code Generator?

  1.  Upišite link za koji želite napraviti QR code.
  2. Odaberite jednu od ponuđenih veličina ili upišite veličinu po želji.
  3. Kliknite tipku Generirajte QR Code, a zatim tipku Preuzmite, kako bi preuzeli QR code na Vaš uređaj.
QR code generator

QR kodovi

Što su, kako se koriste i koje su prednosti korištenja QR kodova?

QR kodovi postali su uobičajena pojava u mnogim aspektima naših života, od oglašavanja do plaćanja, od prodaje do marketinga. No, što su zapravo QR kodovi i kako se koriste? U ovom članku ćemo vam objasniti sve što trebate znati o QR kodovima, njihovoj upotrebi, prednostima i kako ih možete koristiti u svom poslovanju.

Što su QR kodovi?

QR kod (skraćenica od engleske riječi Quick Response) je dvodimenzionalni kod koji se može skenirati pomoću pametnih telefona ili drugih uređaja s kamerom. QR kodovi omogućuju brzu povezivanje s web stranicom, proizvodom ili uslugom samo jednim skeniranjem. To ih čini iznimno praktičnima i korisnima u mnogim situacijama, od oglašavanja do prodaje.

Kako se QR kodovi koriste?

QR kodovi se koriste tako što ih skenirate pomoću pametnog telefona ili drugog uređaja s kamerom. Većina pametnih telefona već u osnovnoj aplikaciji kamere može očitati QR kod i odraditi njegovu zadanu radnju. Ako vaša osnovna aplikacija kamere ne podržava skeniranje QR kodova, možete skinuti aplikacije za skeniranje koje su besplatne i dostupne su na svim pametnim telefonima. Nakon skeniranja QR koda, automatski se otvara povezana web stranica, proizvod, usluga, poziva broj mobitela… QR kodovi se mogu koristiti za razne svrhe, od oglašavanja do plaćanja.

Prednosti korištenja QR kodova?

Korištenje QR kodova ima mnoge prednosti. Prvo, oni su vrlo brzi i jednostavni za korištenje. Dovoljno je samo skenirati kod s mobilnim uređajem i automatski će vas preusmjeriti na određenu web stranicu ili druge informacije. Ovo je puno brže i jednostavnije nego ručno upisivanje web adrese neke web stranice ili traženje informacija na internetu.

Prednosti za korisnike: QR kodovi vam omogućuju pristup dodatnim informacijama o proizvodu ili usluzi. Na primjer, možete saznati više o sastojcima hrane, mogućnostima plaćanja ili recenzijama drugih korisnika. To vam omogućuje da saznate više informacija te da donesete bolje odluke pri kupovini. 

Prednosti za tvrtke: QR kodovi mogu pomoći tvrtkama u marketinške svrhe. Na primjer, možete koristiti QR kodove za vođenje nagradnih igara, čime ćete privući veći broj kupaca i povećati angažman publike. Također, QR kodovi vam omogućuju da mjerite uspjeh marketinške kampanje i saznate više o ponašanju kupaca. Ako nemate web stranicu za QR kod, istražite našu ponudu izrada web stranica.

Kako funkcionira naš QR Code Generator?

QR Code Generator radi na principu formiranja linka sa znakovima Vaše web stranice, telefona, maila ili bilo čega za što želite izraditi QR kod. Link se zatim šalje Google APIju, po njemu se izrađuje slika Vašeg QR koda te se slika šalje nazad u naš QR Code Generator kako bi ju mogli preuzeti. Više o tome možete saznati u Google članku za developere: https://developers.google.com/chart/infographics/docs/qr_codes.

Zašto smo izradili ovaj alat i zašto je besplatan?

Izradili smo ga za naše klijente, kako bi im uštedjeli novac na pretplatama za plaćene QR kodove i omogućili jednostavno izrađivanje QR kodova za brending, proizvode, marketinške kampanje i slično.

Kada god tražite način kako generirati QR kod, većinom ćete pronaći nekakvu verziju alata koji morate plaćati svaki mjesec. Mi mislimo da bi ovaj alat trebao biti dostupan bez naknade, pa smo ga odlučili podijeliti sa svima potpuno besplatno.