Izrada web stranica cijena u današnjem vremenu jako varira. Cijena izrade web stranica ovisi koliko kompliciranu web stranicu želite, koji cilj želite postići i koliko iskustva tvrtka ima tvrtka koja će Vam raditi web stranicu.

Web stranica je puno više od toga da ste samo prisutni na internetu. Ona je virtualni izlog vaše tvrtke, alat za privlačenje novih klijenata i platforma za komunikaciju s postojećim. 

Međutim, put do kvalitetne web stranice često započinje pitanjem: Koliko košta izrada web stranice?

U našem cjeniku provest ćemo vas kroz ključne stavke koje oblikuju cijenu izrade web stranica te različite modele cijena. Bez obzira jeste li vlasnik malog obrta ili velike tvrtke, steći ćete vrijedne uvide koji će vam pomoći da donesete informiranu odluku i ostvarite maksimalnu vrijednost za svoju investiciju izrade web stranice.

Ključne informacije izrada web stranica cijena:

 • Cijena izrade web stranice ovisi o kompliciranosti, funkcionalnostima i cilju kojeg s web stranicom želite postići.
 • Postoje različiti modeli cijena, cijena po projektu, cijena po satnici ili mjesečna pretplata.
 • Kvaliteta i iskustvo pružatelja usluga igraju ključnu ulogu u konačnom rezultatu.
 • Prije odabira ponude za web stranicu, važno je definirati svoje ciljeve, proračun i očekivanja.
 • Dugoročna ulaganja u održavanje i ažuriranje web stranice ključna su za uspjeh.

U nastavku članka istražit ćemo:

 • Različite tipove web stranica i njihov utjecaj na cijenu
 • Detaljan pregled faktora koji oblikuju cijenu izrade
 • Prednosti i nedostatke različitih modela cijena
 • Kako prepoznati pouzdanog i kvalitetnog pružatelja usluga
 • Savjeti za optimizaciju troškova bez žrtvovanja kvalitete
 • Važnost dugoročnog planiranja i održavanja web stranice

Cijene web stranica i njihove vrste

Prvi korak u razumijevanju cijene izrade web stranice jest prepoznati različite tipove web stranica koje postoje. Svaki tip ima svoje specifične karakteristike, funkcionalnosti i zahtjeve, što značajno utječe na ukupnu cijenu izrade.

Osnovna informativna web stranica: Ovo je najjednostavniji tip web stranice, često namijenjen predstavljanju osnovnih informacija o tvrtki, proizvodima ili uslugama. Obično se sastoji od samo jedne (početne stranice) s jednostavnim dizajnom i statičkim sadržajem. Cijena izrade ovakve web stranice je 170€.

Standardna web stranica: Osim dizajna i izrade web stranica, u cijenu spada i istraživanje tržišta, stvaranje profila savršenog klijenta kako bi web stranica bila savršeno prilagođena namjerama vaših klijenata i navela ih na kupovinu. Cijena 1500€.

Korporativna web stranica: Ovaj tip web stranice obično je namijenjen većim tvrtkama i organizacijama. Često uključuje složene dizajne, napredne funkcionalnosti poput online obrazaca, interaktivnih elemenata, pa čak i integracije s internim sustavima. Cijena izrade korporativne web stranice može biti vrlo visoka, ovisno o specifičnim zahtjevima. – 7000€+

Razumijevanje različitih tipova web stranica ključno je za definiranje vlastitih potreba i očekivanja. Odabirom odgovarajućeg tipa web stranice možete osigurati da dobijete web rješenje koje najbolje odgovara vašem poslovanju i proračunu.

Faktori koji utječu na cijenu izrade web stranice

Nakon što ste definirali tip web stranice koji vam je potreban, vrijeme je da se upustimo u detaljniju analizu faktora koji oblikuju cijenu izrade web stranice. Ovi faktori mogu se grupirati u nekoliko kategorija:

Dizajn: Želite li jednostavan i minimalistički dizajn ili kompleksniji izgled s prilagođenim elementima? Složenost dizajna, broj potrebnih grafičkih elemenata, animacije i interaktivnost značajno utječu na cijenu.

Funkcionalnosti: Koje funkcije su vam potrebne na web stranici? Trebate li kontakt formu, integraciju s društvenim mrežama, online rezervacije, sustav za upravljanje članstvom ili nešto drugo? Što više funkcionalnosti, to je cijena viša.

Tehnologija izrade: Postoji niz platformi i tehnologija koje se koriste za izradu web stranica, poput WordPressa, Joomle, Drupala ili prilagođenog razvoja. Odabir tehnologije može utjecati na cijenu, kao i na buduće troškove održavanja.

Sadržaj: Tko će kreirati sadržaj za vašu web stranicu? Hoćete li sami pisati tekstove i pripremati fotografije ili ćete angažirati profesionalnog copywritera i fotografa? Troškovi sadržaja mogu biti značajan dio ukupne cijene.

Održavanje i ažuriranje: Web stranica nije statična – ona zahtijeva redovito održavanje, ažuriranje sadržaja i sigurnosne nadogradnje. Neki pružatelji usluga nude pakete održavanja uz dodatnu naknadu.

SEO optimizacija: Želite li da vaša web stranica bude vidljiva na tražilicama poput Googlea? SEO optimizacija može povećati cijenu izrade, ali dugoročno donosi značajne koristi.

Modeli cijena izrade web stranica

Kada je riječ o cijenama izrade web stranica, nudimo razne modele plaćanja. Svaki model ima svoje prednosti i nedostatke, a odabir ovisi o vašim specifičnim potrebama i budžetu.

Satnica: Pružatelj usluga naplaćuje određenu satnicu za svoj rad. Ovaj model pruža fleksibilnost, ali može biti teško procijeniti konačnu cijenu unaprijed. – 51€ / h

Cijena po projektu: Ovo je kombinacija fiksne cijene i satnice, gdje se za osnovne funkcionalnosti dogovara fiksna cijena, a za dodatne zahtjeve naplaćuje se satnica. Ovaj model pruža balans između predvidljivosti i fleksibilnosti.

Paketi cijena web stranica: Nudimo unaprijed definirane pakete s različitim kombinacijama funkcionalnosti i cijena. Ovo je dobar izbor za one koji žele jednostavno rješenje i jasnu strukturu cijena.

Naša transparentna politika cijena i pristupačan web dizajn

U Optimus Developmentu vjerujemo u transparentnost i poštenje kada je riječ o cijenama. Zato smo osmislili nekoliko paketa izrade web stranica koji odgovaraju različitim potrebama i budžetima, a istovremeno nude vrhunsku kvalitetu i profesionalnost.

Naši paketi uključuju sve što vam je potrebno za uspješnu web stranicu:

 • Atraktivan i responzivan dizajn: Vaša će web stranica izgledati sjajno na svim uređajima, od računala do mobitela.
 • Intuitivno korisničko sučelje: Posjetitelji će se lako snalaziti na vašoj stranici i pronaći informacije koje traže.
 • Optimizacija za tražilice (SEO): Pomoći ćemo vam da vaša stranica bude vidljiva na Googleu i drugim tražilicama.
 • Sigurnost i zaštita: Vaši će podaci i podaci vaših klijenata biti sigurni.
 • Održavanje i tehnička podrška: Uvijek smo tu da vam pomognemo s ažuriranjima i rješavanjem problema.

Nudimo i dodatne usluge poput izrade web shopa, copywritinga, grafičkog dizajna i marketinga na društvenim mrežama.

Naš cilj je pružiti vam web stranicu koja će biti moćan alat za rast vašeg poslovanja, a ne samo još jedan trošak. Zato smo se posvetili tome da ponudimo vrhunske usluge po pristupačnim cijenama.

Kontaktirajte nas danas za besplatnu konzultaciju i saznajte kako vam možemo pomoći da ostvarite svoje online ciljeve.

Često postavljana pitanja o cijenama izrade web stranica

Koliko košta izrada web stranice?

Kao što smo već spomenuli, cijena izrade web stranice varira ovisno o mnogo faktora, kao što su vrsta web stranice, složenost dizajna, broj funkcionalnosti, odabrana tehnologija i opseg sadržaja. Naši paketi nude rješenja za različite budžete, a za individualnu procjenu cijene možete nas kontaktirati za besplatnu konzultaciju.

Koliko dugo traje izrada web stranice?

Vrijeme izrade ovisi o složenosti projekta, no u prosjeku se kreće od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. U našoj tvrtki nastojimo projekte završiti u najkraćem mogućem roku, a istovremeno održati visoku kvalitetu izrade.

Trebam li platiti dodatno za održavanje web stranice?

Održavanje web stranice je ključno za njen dugoročni uspjeh. U naše pakete uključujemo osnovno održavanje, a za naprednije opcije poput ažuriranja sadržaja, sigurnosnih nadogradnji i tehničke podrške nudimo dodatne pakete.

Mogu li samostalno ažurirati sadržaj na web stranici?

Apsolutno! Naše web stranice izrađujemo na user-friendly platformama koje vam omogućuju jednostavno ažuriranje sadržaja, dodavanje novih stranica i objava na blogu, bez potrebe za tehničkim znanjem.

Što je SEO optimizacija i zašto je važna?

SEO optimizacija je proces prilagodbe web stranice kako bi bila što vidljivija na tražilicama poput Googlea. Dobro optimizirana web stranica privlači više organskih posjetitelja, što dovodi do veće prepoznatljivosti brenda, većeg broja potencijalnih klijenata i veće prodaje.

Dodatne usluge koje utječu na cijenu web stranice

Iako smo pokrili osnovne faktore koji utječu na cijenu izrade web stranice, postoje i dodatne usluge koje mogu značajno povećati ukupne troškove. Važno je razmotriti ove opcije kako biste dobili cjelovitu sliku o potencijalnim troškovima i donijeli informiranu odluku.

Izrada logotipa i vizualnog identiteta: Ako nemate postojeći logotip ili želite osvježiti svoj vizualni identitet, profesionalni dizajner može vam pomoći u kreiranju prepoznatljivog brenda. Cijena ove usluge ovisi o složenosti dizajna i broju potrebnih elemenata.

Profesionalno fotografiranje: Visokokvalitetne fotografije proizvoda, usluga ili prostora mogu značajno poboljšati izgled vaše web stranice i ostaviti dobar dojam na posjetitelje. Angažiranje profesionalnog fotografa može povećati troškove, ali i vrijednost vaše web stranice.

Kreiranje sadržaja (copywriting): Ako nemate vremena ili vještine za pisanje uvjerljivih tekstova za vašu web stranicu, angažiranje copywritera može biti vrijedna investicija. Cijena copywritinga ovisi o opsegu posla, složenosti teme i iskustvu copywritera.

Marketing na društvenim mrežama: Promoviranje vaše web stranice na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama ili LinkedIna može povećati vidljivost vašeg brenda i privući nove posjetitelje. Cijena ove usluge ovisi o broju platformi, učestalosti objava i opsegu kampanje.

Oglašavanje na tražilicama (Google Ads): Ako želite brzo povećati promet na svojoj web stranici, oglašavanje na tražilicama može biti učinkovito rješenje. Međutim, cijena ove usluge može biti visoka, ovisno o konkurentnosti ključnih riječi i opsegu kampanje.

Povrat investicije (ROI) - ključni faktor u donošenju odluke

Uz sve navedene čimbenike koji utječu na cijenu izrade web stranice, ne smijemo zanemariti najvažnije pitanje: Kakav će biti povrat na investiciju (ROI)?

Vaša web stranica nije samo trošak, već investicija u vaše poslovanje. Cilj svake investicije je ostvariti profit, a isto vrijedi i za web stranicu.

ROI web stranice može se mjeriti na različite načine, ovisno o vašim poslovnim ciljevima:

 • Povećanje prodaje: Web stranica može biti snažan prodajni kanal, bilo da se radi o direktnoj prodaji proizvoda ili usluga, generiranju upita ili privlačenju posjetitelja u fizičku trgovinu.
 • Novi klijenti: Atraktivna i informativna web stranica može privući nove klijente koji su zainteresirani za ono što nudite.
 • Potencijalni klijenti (lead generation): Web stranica može poslužiti kao alat za prikupljanje kontakt podataka potencijalnih klijenata, koji se zatim mogu pretvoriti u kupce putem e-mail marketinga, telefonskih poziva ili drugih marketinških aktivnosti.
 • Brendiranje: Web stranica je digitalni dom vašeg brenda. Ona može ojačati prepoznatljivost vašeg brenda, poboljšati njegov imidž i povećati povjerenje potrošača.

Prije nego što donesete konačnu odluku o budžetu za izradu web stranice, važno je realno procijeniti potencijalni ROI. Dobro dizajnirana i optimizirana web stranica može vam se višestruko isplatiti, dok loše izrađena stranica može biti samo dodatni trošak.

Kako maksimizirati vrijednost vaše web stranice

Investicija u izradu web stranice je tek početak. Da biste iskoristili puni potencijal svoje online prisutnosti, ključno je kontinuirano raditi na optimizaciji i unaprjeđenju vaše web stranice. Evo nekoliko savjeta kako maksimizirati vrijednost vaše investicije:

 1. Redovito ažuriranje sadržaja: Ažurirajte svoju web stranicu novim sadržajem kako biste privukli posjetitelje i poboljšali rangiranje na tražilicama.
 2. Analitika i praćenje: Koristite alate poput Google Analyticsa za praćenje posjećenosti i ponašanja korisnika na vašoj web stranici. Analizom podataka možete identificirati što funkcionira dobro, a što treba poboljšati.
 3. Optimizacija za mobilne uređaje: Sve više ljudi koristi mobitele za pregledavanje interneta, stoga je ključno da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima.
 4. SEO optimizacija: Kontinuirano radite na optimizaciji svoje web stranice za tražilice kako biste osigurali da se pojavljuje na vrhu rezultata pretrage.
 5. Angažiranje korisnika: Potaknite interakciju korisnika putem komentara, anketa, obrazaca za kontakt i društvenih mreža.

Također, razmislite o mogućnosti angažiranja naše tvrtke za redovito održavanje i unaprjeđenje vaše web stranice. Naš tim stručnjaka može vam pomoći u praćenju performansi, ažuriranju sadržaja, implementaciji novih funkcionalnosti i osiguravanju da vaša web stranica uvijek bude u najboljem izdanju.

Na taj način ne samo da ćete uštedjeti vrijeme i trud, već ćete i osigurati da vaša investicija u web stranicu nastavi donositi vrijednost vašem poslovanju u dugoročnom periodu.

Dugoročna vrijednost profesionalne izrade web stranica

Iako se možda čini primamljivo uštedjeti novac odabirom najjeftinije opcije ili pokušajem samostalne izrade, dugoročno gledano, profesionalna izrada web stranice je investicija koja se višestruko isplati.

Profesionalno izrađena web stranica donosi brojne prednosti:

 • Kvaliteta i pouzdanost: Iskusni web dizajneri i programeri koriste najnovije tehnologije i standarde kako bi osigurali da vaša stranica bude brza, sigurna i funkcionalna.
 • Optimizacija za tražilice: Stručnjaci za SEO mogu optimizirati vašu stranicu kako bi bila što vidljivija na tražilicama, što će vam donijeti više organskih posjetitelja i potencijalnih klijenata.
 • Tehnička podrška: U slučaju problema ili pitanja, profesionalna tvrtka vam pruža brzu i učinkovitu tehničku podršku.
 • Ažuriranje i održavanje: Kako se web tehnologije stalno mijenjaju, važno je redovito ažurirati i održavati web stranicu. Profesionalna tvrtka može preuzeti brigu o tome, osiguravajući da vaša stranica uvijek bude aktualna i sigurna.

Ulaganje u profesionalnu izradu web stranice je ulaganje u budućnost vašeg poslovanja. To je dugoročna strategija koja će vam omogućiti da ostanete konkurentni u digitalnom svijetu i ostvarite svoje poslovne ciljeve.