Categories
Izrada web stranica, Izrada web shopa, SEO optimizacija

Želite li naučiti kako napraviti web stranicu na Google za svoju tvrtku ili osobne potrebe? Google Sites je jednostavan i besplatan alat koji vam omogućuje izradu web stranice bez znanja o programiranju.

Google sites je ograničen funkcijama, ali možete napraviti barem osnovnu web stranicu koja će Vas predstavljati na internetu i potencijalnim klijentima olakšati suradnju s Vama.

Krenimo – 1. Kako napraviti web stranicu na Google

Prvo što trebate napraviti je prijaviti se na svoj Google račun ili napraviti novi ako ga nemate.
Nakon toga, posjetite stranicu od Google Sites alata: https://sites.google.com/.

2. Odaberite naziv web stranice i predložak

Nakon što se prijavite, vidjet ćete početnu stranicu Google Sites-a. Ovdje možete odabrati želite li napraviti praznu stranicu koju će te raditi od početka, ili ćete koristiti predložak u kojem ćete moći mijenjati tekstove i fotografije, a zadržati lijep dizajn. Google Sites nudi velik izbor predložaka za različite potrebe, kao što su osobne web stranice, poslovne web stranice ili blog.

Kada odaberete predložak ili krenete raditi na praznoj stranici, u gore desnom uglu napišite naziv svoje web stranice. Naziv stranice trebao bi biti kratak i jasan, kako bi ga ljudi mogli lako zapamtiti.

3. Prilagodba i Dodavanje Sadržaja

Jednostavnost prilagodbe je ključna prednost Google Sites-a. Dodajte tekst, slike, videozapise i druge elemente jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem. Izradite web stranicu da bude informativna i privlačna potencijalnim klijentima.

4. Optimizacija za Pretraživače (SEO) – Postanite Vidljivi na Google-u

Kako biste osigurali da vaša web stranica privuče pažnju ciljane publike i postigne visoku vidljivost na Google pretraživaču pripazite na:

  • Ključne Riječi: Identificirajte ključne riječi povezane s vašim proizvodom ili uslugom. U sadržaju pišite identificirane ključne riječi na razumljiv način u naslovu, meta opisu i tekstu na stranici kako biste poboljšali relevantnost za pretraživače.
  • Kvalitetan Sadržaj: Pišite informativan i kvalitetan sadržaj koji predstavlja Vašu stranicu. Neka ključne riječi budu integrirane na način koji prirodno komunicira s vašim posjetiteljima, pružajući im vrijednost i informacije.
  • Linkovi i Navigacija: Kvalitetna interna povezanost i dobra organizacija stranica poboljšat će korisničko iskustvo i olakšati pretraživačima indeksiranje vaše web lokacije.

5. Objavite stranicu

Nakon što dodate sav sadržaj na svoju stranicu, možete je objaviti. Da biste to napravili, kliknite na gumb “Objavi” u gornjem desnom uglu.

Vaša stranica će biti dostupna na linku koji će Google Sites automatski napraviti.

Pripazite da opcija “Request public search engines to not display my site” bude isključena kako bi Google prikazao Vašu web stranicu u rezultatima.

Dodatne mogućnosti

Google Sites nudi i druge mogućnosti koje vam mogu pomoći da poboljšate svoju web stranicu. Na primjer, možete dodati navigaciju, prilagoditi izgled stranice i dodati analitiku.

Zaključak

Google Sites je jednostavan i besplatan alat koji vam omogućuje izradu web stranice bez ikakvih znanja o programiranju. Ako želite imati besplatnu web stranicu s osnovnim informacijama, Google Sites je odličan izbor.

Ako želite napraviti web stranicu koja će maksimalo privući nove klijente i povećati zaradu tvrtke, istražite našu uslugu izrada web stranica.